Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави керевиз с част от листата
• 1 морков
• 1-2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г почистени от костилките маслини
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на тънки филийки керевиза.
Настъргваме на ренде лука и моркова и ги изсипваме в 1 ч.ч. вряща подсолена вода заедно със ситно нарязаните листа на керевиза. Добавяме 1 с.л. олио и варим до омекваме. Изцеждаме зеленчука и го претриваме през сито.
С полученото пюре и прецедения бульон заливаме нарязания керевиз /ако е необходимо, прибавяме малко вода, за да бъде керевизът покрит от течността/. Кипваме ястието и варим на умерен огън, като добавяме и останалото олио.
Когато керевизът омекне, прибавяме виното, размитото в студена вода брашно, доматеното пюре, маслините и сол на вкус. Кипваме, отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...