Кулинарни рецепти » Варен керевиз с маслини

 Варен керевиз с маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави керевиз с част от листата
• 1 морков
• 1-2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г почистени от костилките маслини
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на тънки филийки керевиза.

Настъргваме на ренде лука и моркова и ги изсипваме в 1 ч.ч. вряща подсолена вода заедно със ситно нарязаните листа на керевиза. Добавяме 1 с.л. олио и варим до омекваме. Изцеждаме зеленчука и го претриваме през сито.

С полученото пюре и прецедения бульон заливаме нарязания керевиз /ако е необходимо, прибавяме малко вода, за да бъде керевизът покрит от течността/. Кипваме ястието и варим на умерен огън, като добавяме и останалото олио.

Когато керевизът омекне, прибавяме виното, размитото в студена вода брашно, доматеното пюре, маслините и сол на вкус. Кипваме, отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало