Кулинарни рецепти » Каша от овес

 Каша от овес

Продукти: (за 1 порция)

• 3-4 с.л. овесени ядки, сметана
• 1 връзка корени за супа
• захар, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме корените за супа в малко вода.

Кипваме овесените ядки в малко вода, към която сме прибавили 1 щипка сол и 1 ч.л. от отварата от корените. Варим съвсем малко, докато овесените ядки понабъбнат.

Изсипваме кашата в затоплена чиния. Заливаме със сметана и посипваме със захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало