Кулинарни рецепти » Карфиол по чешки

 Карфиол по чешки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малка глава карфиол
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• половин пакетче краве масло
• 1-2 щипки майорана
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме накъсания на розички карфиол в подсолена вода. Пасираме и оставяме да заври с маслото и майораната. Застройваме с киселото мляко и разбитото яйце. Сервираме с кубчета пържен хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало