Кулинарни рецепти » Мишмаш от домати и гъби

 Мишмаш от домати и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 500 г домати
• 1 с.л. брашно
• 8 яйца
• листа от целина
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на по-едри парчета и ги задушаваме в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязания лук и поръсваме с брашното. Когато гъбите поомекнат, прибавяме обелените и нарязани на кубчета домати и посоляваме.

Продължаваме да задушаваме, докато се изпари сокът от доматите. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязаните листа от целина, магданоз и копър, а също така с черен пипер.

Разпределяме го на порции, като във всяка порция слагаме и по 2 яйца, изпържени на очи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало