Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 ч.ч. бял боб
• 3-4 глави лук
• 2-3 моркова
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. стрит сух джоджен
• 1 главичка целина
• сол
Начин на приготвяне:
Изкиснатия фасул варим около половин час в чиста вода. Отцеждаме го, заливаме го с чиста гореща вода и го варим заедно с почистените и нарязани на ситно лук, целина и моркови, докато омекне.
Щом добре омекне, посоляваме и варим още 15 мин, отцеждаме и го смачкваме на пюре, докато е топъл. Подправяме с олиото, червения пипер и джоджена.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...