Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 ч.ч. бял боб
• 3-4 глави лук
• 2-3 моркова
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. стрит сух джоджен
• 1 главичка целина
• сол
Начин на приготвяне:
Изкиснатия фасул варим около половин час в чиста вода. Отцеждаме го, заливаме го с чиста гореща вода и го варим заедно с почистените и нарязани на ситно лук, целина и моркови, докато омекне.
Щом добре омекне, посоляваме и варим още 15 мин, отцеждаме и го смачкваме на пюре, докато е топъл. Подправяме с олиото, червения пипер и джоджена.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...