Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 2-3 с.л. вода.
Прибавяме картофите, нарязани на едри кубчета, и ги обръщаме 2-3 пъти в мазнината. Поръсваме с препеченото брашно и червения пипер, наливаме топла вода колкото да покрие картофите и посоляваме. Варим на умерен огън.
Преди да свалим от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...