Кулинарни рецепти » Пиле в яйце по японски

 Пиле в яйце по японски

Продукти: (за 3-4 порции)

• половин по-едро пиле
• 2 с.л. олио или масло
• 1 главичка лук
• 1 шепа наситнени манатарки или печурки
• 100 г млечен грах от консерва
• 1 с.л. соев сос
• 1 ч.л. захар
• 3-4 яйца
• 3 с.л. десертно бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилето, махаме му кожата и от нея и костите с малко вода сваряваме бульон, който трябва да е около 250 мл. Посоляваме.

Нарязваме суровото месо на ивички и ги поизпържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме наситнения лук, граха и гъбите, пържим още 3-4 мин и наливаме соевия сос. Подправяме със сол и захар и задушаваме под капак, докато месото омекне. Малко преди да го свалим от котлона наливаме виното.

Разбиваме яйцата и с бъркане ги прибавяме в изстиналия бульон.

Приготвяме огнеупорни купички, разпределяме месната смес в тях и отгоре заливаме с разбитите яйца и бульон. Слагаме купичките в тава с вода и ги печем на водна баня в умерена фурна, докато хванат златиста коричка.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало