Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с праз

 Пилешки бутчета с праз

Продукти:

• 4 пилешки бутчета
• 1 глава лук
• 4 моркова
• 3 картофа
• 2 стръка праз
• 5 с.л. олио
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме бутчетата и ги запържваме в мазнината до зачервяване. Изваждаме ги и ги слагаме в глинен гювеч.

В същата мазнина запържваме нарязания на едро лук и нарязаните моркови, картофи и праз. Заливаме с бульона и прехвърляме в глинения гювеч върху бутчетата. Похлупваме с капак и печем в предварително загрята фурна 60 минути.

Бутчетата подреждаме в плато. Зеленчуците пасираме и получения сос прецеждаме. С него заливаме бутчетата и поръсваме с магданоз.

Автор: Елена Попова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало