Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 с.л. заквасена сметана
• 60 г краве масло
• 8 домата
• 2 патладжана
• 1 к.ч. олио
• магданоз , черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистеното пиле на четвъртинки, прерязваме сухожилията при бутчетата и крилцата и леко начукваме. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и пущаме пилешките порции с кожата надолу в сгорещеното масло. Запържваме ги от двете страни. Заливаме със сметаната и задушаваме под похлупак до омекване.
Изпържваме в олио доматите, нарязани на половинки и патладжаните, нарязани на парченца. Подреждаме пилешките порции в блюдо, а около тях нареждаме изпържените домати и патладжани и заливаме със соса от пилето. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...