Продукти: (за 4 порции)
• 1 кокошка (пиле) около 1,5 кг
• 300 г гъби
• 100 г орехови ядки
• 150 г краве масло
• 1 парче хрян
• 100 г зелен фасул
• 6 яйца
• 1 глава лук
• 200 г домати
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. червено вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Кокошката разрязваме от вътрешната страна и обезкостяваме, така че да не се разруши целостта й. Посоляваме и поставяме в подходящ за печене съд.
Запържваме в половината масло лука и гъбите. Щом поомекнат прибавяме орехите и половината яйца. Слагаме сместа към пилето, като поливаме пилето с виното. Задушаваме ястието в умерена фурна.
Сгъстяваме соса от печенето с брашното и прибавяме настъргания хрян.
В отделен съд в останалото масло задушаваме нарязаните зелен фасул и домати. Прибавяме останалите яйца и разбъркваме.
Пилето нарязваме на порции и гарнираме със сместа от зеления фасул, доматите и яйцата. Поръсваме с наситнен магданоз и заливаме със соса.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...