Продукти: (за 3-4 порции)
• 1 фазан
• 80 г краве масло
• 3 кисели ябълки
• 1 к.ч. сметана
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме фазана, поръсваме го с черен пипер и брашно и го изпържваме от всички страни в половината от маслото.
Обелваме ябълките, нарязваме ги на филийки и ги пържим в останалото масло. С част от ябълките покриваме дъното на тавата. Слагаме върху тях фазана, а наоколо разстиламе останалите ябълки. Заливаме със сметаната и печем до омекване.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...