Продукти: (за 6 порции)
• 24 крилца
• 140 г галета
• 100 г мек кашкавал
• 1 ч.л. чесново брашно
• 200 г разтопено и охладено масло
• 1 суха люта чушка
• 1 ч.л. сол
• магданоз, черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесваме галетата, настъргания кашкавал, наситнения магданоз, чесновото брашно и 1 щипка от стритата лютата чушка.
Разполовяваме крилцата по дължина, подправяме със сол и черен пипер и леко ги намазваме с масло. Овалваме ги в панировката и ги подреждаме върху решетката на фурната, която сме застлали с пергаментова хартия. Отдолу подлагаме тава.
Разпределяме върху крилцата маслото на люспи и печем 45 мин на 180°С.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...