Кулинарни рецепти » Пилешки крилца с кашкавал

 Пилешки крилца с кашкавал

Продукти: (за 6 порции)

• 24 крилца
• 140 г галета
• 100 г мек кашкавал
• 1 ч.л. чесново брашно
• 200 г разтопено и охладено масло
• 1 суха люта чушка
• 1 ч.л. сол
• магданоз, черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесваме галетата, настъргания кашкавал, наситнения магданоз, чесновото брашно и 1 щипка от стритата лютата чушка.

Разполовяваме крилцата по дължина, подправяме със сол и черен пипер и леко ги намазваме с масло. Овалваме ги в панировката и ги подреждаме върху решетката на фурната, която сме застлали с пергаментова хартия. Отдолу подлагаме тава.

Разпределяме върху крилцата маслото на люспи и печем 45 мин на 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало