Продукти: (за 5 порции)
• 1 голямо пиле
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 150 г пушени гърди
• 250 г арпаджик
• 3 моркова
• 500 г картофи
• 2 главички чесън
• магданоз, мащерка, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме пилето със смес от предварително счукания чесън, половината от кравето масло и сол. Вкарваме краката в коремната кухина, а крилата кръстосваме на гърба.
Нарязваме пушените гърди на малки кубчета, бланшираме ги във вряща вода, изваждат и ги запържваме в сухо тиганче. Поотделно в малко мазнина задушаваме нарязаните на кубчета моркови и картофи и целите лукчета.
Сгорещява 1 с.л. от мазнината и запържваме пилето от всички страни до златисто оцветяване. Прибавяме последователно морковите, картофите, лукчетата, подправките и 1 ч.ч. вода. Задушава във фурната около 20 мин, като често обръщаме пилето, а останалите продукти размесваме чрез разклащане на тавичката.
Нарязваме готовото пиле на порции, гарнираме с продуктите, в които е задушено и поливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...