Продукти: (за 5 порции)
• 1 голямо пиле
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 150 г пушени гърди
• 250 г арпаджик
• 3 моркова
• 500 г картофи
• 2 главички чесън
• магданоз, мащерка, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме пилето със смес от предварително счукания чесън, половината от кравето масло и сол. Вкарваме краката в коремната кухина, а крилата кръстосваме на гърба.
Нарязваме пушените гърди на малки кубчета, бланшираме ги във вряща вода, изваждат и ги запържваме в сухо тиганче. Поотделно в малко мазнина задушаваме нарязаните на кубчета моркови и картофи и целите лукчета.
Сгорещява 1 с.л. от мазнината и запържваме пилето от всички страни до златисто оцветяване. Прибавяме последователно морковите, картофите, лукчетата, подправките и 1 ч.ч. вода. Задушава във фурната около 20 мин, като често обръщаме пилето, а останалите продукти размесваме чрез разклащане на тавичката.
Нарязваме готовото пиле на порции, гарнираме с продуктите, в които е задушено и поливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...