Продукти: (за 1 порция)
1 ч.ч. ориз
2 ч.ч. вода
1-2 щипки сол
1 глава лук
20 г краве масло
индийско орехче
Начин на приготвяне:
Измиваме ориза неколкократно в студена вода и го оставяме да се отцеди. Заливаме с 2 ч.ч. студена вода, посоляваме и варим 5 мин на силен огън.
След това прибавяме нарязания лук и продължаваме да варим, докато водата се изпари /около 15 мин/. Отстраняваме тенджерата от огъня, захлупваме и я увиваме плътно в хартия.
Оставяме ориза да се задушава така още 15-20 мин. Накрая подправяме с настъргано индийско орехче и парченца масло и поднасяме.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...