Кулинарни рецепти » Зрял фасул с чесън

 Зрял фасул с чесън
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г зрял фасул
• 1 парче свинска кожа
• 5-6 скилидки чесън
• 2 с.л. свинска мас
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден прибавяме свинската кожа, захлупваме и варим фасула, докато омекне.

Варим чесъна 15 мин в подсолена вода.После го прецеждаме и го счукваме в хаванче заедно с маста, докато получим гладка каша.

Подгряваме чесновата каша, прибавяме прецедения фасул, посоляваме, разбъркваме, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало