Кулинарни рецепти » Зрял фасул с чесън

 Зрял фасул с чесън
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г зрял фасул
• 1 парче свинска кожа
• 5-6 скилидки чесън
• 2 с.л. свинска мас
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден прибавяме свинската кожа, захлупваме и варим фасула, докато омекне.

Варим чесъна 15 мин в подсолена вода.После го прецеждаме и го счукваме в хаванче заедно с маста, докато получим гладка каша.

Подгряваме чесновата каша, прибавяме прецедения фасул, посоляваме, разбъркваме, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало