Продукти:
• 500 г леща
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 резен целина
• 1 глава чесън
• 1 с.л. чубрица
• черен пипер, сол
За запръжката:
• 4-5 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 домата или 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и заливаме лещата със студена вода. Добавяме нарязания морков, целина, едната глава лук и скилидките чесън. Варим ястието на тих огън. След като лещата омекне, я посоляваме.
Задушаваме в олиото другата глава лук, нарязан на ситно, и настърганите домати. След като останат на мазнина, поръсваме запръжката с брашното и червения пипер, разреждаме с бульон от варената леща и прибавяме в тенджерата.
Варим 10 минути и поръсваме със стритата чубрица.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...