Кулинарни рецепти » Великденска торта

 Великденска торта

Продукти:

• 500 г бисквити
• 1 с.л. ром /ликьор/
• вода
• сладко по избор
• 1 шоколад
• 1 кофичка разбита сметана

За крема:

• 150 г краве масло
• 150 г захар
• 50 г смлени бадеми
• 3 жълтъка
• 1 к.ч. ром /коняк, ликьор/

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото и захарта на пухкава пяна. Прибавяме един след друг жълтъците като след всеки бием 1-2 мин. Разбъркваме в този крем рома и смлените бадеми.

В тортена чиния редим пласт бисквити, топнати само от долната страна в леко подсладена вода или прясно мляко и ароматизирано с рома. Нанасяме пласт крем, аранжираме цели плодчета от сладкото и така постъпваме до изчерпване на продуктите. Последният пласт трябва да е бисквитен. Отгоре и отстрани намазваме със сметана и гарнираме с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало