Продукти:
• 1 готов блат за торта
• 1 кутия кръгли маслени бисквити
За крема:
• 150 г краве масло
• 150 г кокосово брашно
• 125 г захар
• 2 с.л. какао
• 2 яйца
• 1-2 с.л. ром /или коняк/
За сиропа:
• 1 ч.ч. вода
• 1 к.ч. захар
За глазурата:
• 250 г захар
• 2 белтъка
• сокът от половин лимон
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото. Прибавяме кокосовото брашно на фин прах. На слаб огън разбиваме до сгъстяване яйцата, захарта и какаото. Отстраняваме от огъня и продължаваме да разбиваме. Лъжичка по лъжички прибавяме към маслото.
Разрязваме блата хоризонтално на две части, които поръсваме с ром и леко сиропираме. Слепваме ги с част от крема. Намазваме тортата отгоре и отстрани с останалия крем. Заглаждаме и подреждаме бисквитите върху тортата на разстояние една от друга.
Разбиваме белтъците за глазурата и постепенно прибавяме захарта, като продължаваме да разбиваме, докато получим пухкава смес. Накрая ароматизираме с лимоновия сок и заливаме тортата.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...