Кулинарни рецепти » Торта Кладенче

 Торта Кладенче

Продукти:

• 8 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 4 с.л. олио
• 1 1/2 ч.ч. брашно

За крема:

• 1 ч. ч. смлени орехи
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 3-4 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Принепрекъснато биене прибавяме жълтъците, олиото, 5 с. л. вода и накрая - брашното. Изсипваме сместа в намаслена тава и печем в умерена фурна.

Издълбаваме изстиналия блат, така че да получим еднакво широк пръстен. Приготвяме крем от посочените продукти и издълбаните трохи. Пълним празнината с този крем. Сиропираме само пръстена и украсяваме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало