Кулинарни рецепти » Торта от кестени и шоколад

 Торта от кестени и шоколад

Продукти:

• 300 г пюре от кестени
• 10 яйца
• 100 г захар
• 200 г шоколад
• 50 мл ром
• 2-3 с.л. прясно сварено силно кафе
• 250 г сладка сметана за украса

За плънката:

• 100 мл прясно мляко
• 100 г кестени
• 100 г шоколад
• 100 г пудра захар
• 100 г краве масло

Начин на приготвяне:

Отделяме белтъците и ги разбиваме на пяна заедно със захарта. После внимателно прибавяме разбитите жълтъци, разтопения и охладен шоколад, рома, кафето и накрая – прясно приготвеното пюре от кестени.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма и изпичаме блата във фурна, загрята до 225°С. Изчакваме да изстине и го разрязваме хоризонтално на две.

Сваряваме кестените за крема в прясното мляко и след това ги пасираме. Прибавяме настъргания шоколад, разбъркваме и охлаждаме.

Разпределяме част от крема върху единия блат, покриваме с другия и намазваме цялата торта с останалия крем. Украсяваме с разбитата сметана.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало