Продукти:
• 7 яйца
• 280 г захар
• 140 г брашно
• 150 мл прясно мляко
• 600 мл сметана
• 6 г ромова есенция
• 10 г желатин
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Смесваме 5 яйца и 60 г захар в емайлиран съд. Разбиваме с миксер и добавяме постепенно 120 г брашно. Замесваме тесто. Изпичаме го в тава, намазана с масло и покрита с пергаментова хартия.
За да приготвим крема е необходимо да смесим млякото и два предварително разбити жълтъка. Към тях добавяме останалото брашно и 40 г захар. Оставяме сместа да кипне.
Разбиваме 450 г сметана, като постепенно добавяме към нея 120 г захар и подготвената яйчно-млечна смес. След това добавяме разтопения в топла вода желатин, ромовата есенция и разбъркваме добре. Към останалата сметана добавяме останалата захар и разбиваме.
Разрязваме изпеченото и изстинало тесто на 3 хоризонтални блата. Намазваме всеки блат с крем и ги поставяме един върху друг. Украсяваме с разбита сметана.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...