Продукти:
• 7 яйца
• 280 г захар
• 140 г брашно
• 150 мл прясно мляко
• 600 мл сметана
• 6 г ромова есенция
• 10 г желатин
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Смесваме 5 яйца и 60 г захар в емайлиран съд. Разбиваме с миксер и добавяме постепенно 120 г брашно. Замесваме тесто. Изпичаме го в тава, намазана с масло и покрита с пергаментова хартия.
За да приготвим крема е необходимо да смесим млякото и два предварително разбити жълтъка. Към тях добавяме останалото брашно и 40 г захар. Оставяме сместа да кипне.
Разбиваме 450 г сметана, като постепенно добавяме към нея 120 г захар и подготвената яйчно-млечна смес. След това добавяме разтопения в топла вода желатин, ромовата есенция и разбъркваме добре. Към останалата сметана добавяме останалата захар и разбиваме.
Разрязваме изпеченото и изстинало тесто на 3 хоризонтални блата. Намазваме всеки блат с крем и ги поставяме един върху друг. Украсяваме с разбита сметана.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...