Продукти:
• 25-27 бишкоти
• 2 пакета суха сметана
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. захарен сироп
• 1 к.ч. плодове от сладко
• 10 с.л. сироп от ягоди
• 2-3 с.л. захар
• 5 г желатин
• 1 малък бял шоколад
Начин на приготвяне:
Вземаме форма за сладкиши като звезда и я покриваме с намаслена домакинска хартия, която да излиза от стените.
Изсипваме млякото върху сухата сметана, объркваме добре и обработваме с миксер 10-12 минути. Подслаждаме по желание. С получената сметана слепваме 14 от напръсканите със захарен сироп бишкоти.
След 10 минути ги срязваме на две и нареждаме по стените на съда изправени. Другите слагаме легнали, като ги редуваме със сметаната и плодовете от сладкото. Отгоре заравняваме добре. Прибираме в хладилника за 4-5 часа.
Разтваряме желатина в хладка вода, за да набъбне, а след това го варим кратко време на водна баня. Размесваме го с плодовия сироп, изливаме върху тортата и връщаме в хладилника за още няколко часа.
Преди да поднесем, наръсваме с настъргания бял шоколад или кокосови стърготини, имитирайки снежинки.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...