Продукти:
• 300 г пудра захар
• 300 г бадеми
• 8 яйца
• 1/2 ч.ч. галета или 70 г брашно
• портокалова кора
За крема:
• 3 големи ябълки
• 250 г пудра захар
• 1 белтък
• 1 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Бием жълтъците със захарта до побеляване, прибавяме брашното, смлените бадеми и настърганата портокалова кора. Ако слагаме галета, а не брашно, размесваме бадемите с нея. Избиваме белтъците на сняг и ги прибавяме на части в горната смес. Разбъркваме леко, но добре и печем на слаба фурна в намазнена и набрашнена тортена форма.
Обелените и изчистени ябълки изпичаме и пасираме. Бъркаме пюрето със захарта и 1 белтък с тел в порцеланов съд. Когато сместа стане гъста и пухкава, прибавяме лимоновия сок.
Разрязваме блата хоризонтално на две и когато изстине го пълним с ябълковия крем.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...