Кулинарни рецепти » Шведска ябълкова торта

 Шведска ябълкова торта

Продукти:

• 250 г краве масло (маргарин)
• 250 г захар
• 4 яйца
• 1 щипка сол
• 1 с.л. ром
• 250 г брашно

За плънката:

• 500 г сладки ябълки
• 100 г краве масло
• 50 г захар
• 1 ч.л. ванилия (със захар)
• 150 г замразени малини
• 5 белтъка
• 150 г захар
• кората от един лимон

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото, захарта и яйцата. Разбъркваме солта, рома и брашното и ги смесваме с разбитите яйца. Разделяме полученото тесто на две части и го печем в две намаслени и набрашнени форми. Печем 15 минути при 200°С.

Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки филии. Разтапяме маслото за пълнежа и прибавяме към него захарта, ванилията и ябълките. Задушаваме около 10 мин, докато ябълките омекнат.

Оставяме сместа да изстине, след което я изсипваме върху единия блат. Нареждаме отгоре малините и покриваме със втория блат.

Разбиваме белтъците на сняг заедно със захарта и настърганата лимонена кора. С получената смес покриваме тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало