Продукти:
• 250 г краве масло (маргарин)
• 250 г захар
• 4 яйца
• 1 щипка сол
• 1 с.л. ром
• 250 г брашно
За плънката:
• 500 г сладки ябълки
• 100 г краве масло
• 50 г захар
• 1 ч.л. ванилия (със захар)
• 150 г замразени малини
• 5 белтъка
• 150 г захар
• кората от един лимон
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото, захарта и яйцата. Разбъркваме солта, рома и брашното и ги смесваме с разбитите яйца. Разделяме полученото тесто на две части и го печем в две намаслени и набрашнени форми. Печем 15 минути при 200°С.
Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки филии. Разтапяме маслото за пълнежа и прибавяме към него захарта, ванилията и ябълките. Задушаваме около 10 мин, докато ябълките омекнат.
Оставяме сместа да изстине, след което я изсипваме върху единия блат. Нареждаме отгоре малините и покриваме със втория блат.
Разбиваме белтъците на сняг заедно със захарта и настърганата лимонена кора. С получената смес покриваме тортата.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...