Продукти:
• 10 шушулки зелен фасул
• половин глава карфиол
• 2 ябълки
• 1 морков
• 2 домата
• половин зелена салата
• копър
За заливката:
• 1/4 ч.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. горчица
• сол
Начин на приготвяне:
Доматите и сварения морков нарязваме на кръгчета, ябълките - на парчета.
Измиваме, почистваме и сваряваме в подсолена кипяща вода фасула, отцеждаме го и го нарязваме напречно на ромбове. Сваряваме карфиола, обливаме го със студена вода и го накъсваме на розички.
Всички зеленчуци смесваме, подреждаме в салатиера, украсяваме с парченцата ябълки и кръгчетата домати и заливаме със заливката, която сме приготвили от изброените по-горе продукти.
Поръсваме с копър, а в средата аранжираме букет от листата на зелената салата.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...