Продукти:
• 6 твърди домата
• 3 твърдо сварени яйца
• 100 г сметана
• 1 парче лук
• малко копър
• оцет, захар, сол
Начин на приготвяне:
Потапяме доматите за малко във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме нарязаните на кубчета яйца и леко разбъркваме.
Прехвърляме сместа в широка чиния за сервиране и заливаме със сметаната, която сме разбили с оцет, захар и сол на вкус. Отгоре поръсваме със ситно нарязани лук и копър.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...