Продукти:
· 1 по-голяма маруля или салата
· 2 стръка пресен лук
· 2 твърдо сварени яйца
· 1 скилидка чесън
· 1 с.л. лимонов сок
· 1/2 ч.л. захар
· 3 с.л. зехтин
· 1 ч.л. горчица
· магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме марулята в съд, който сме натрили със скилидка чесън. Посоляваме и заливаме със сос, който сме приготвили от лимоновия сок, захарта, зехтина, горчицата и много ситно скълцаните лук и магданоз. Разбъркваме салатата и я украсяваме с кръгчета твърдо сварени яйца.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...