Продукти:
• 1 пиле
• 4 печени чушки
• 4 домата
• 2 глави лук
• 250 г гъби
• 300 г ориз
• 600 мл вода
• 1 лимон
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на дребни парчета. Гъбите нарязваме на четвъртинки и ги слагаме в подкиселената с лимонов сок вода.
Ситно нарязания лук изпържваме в олио, прибавяме пилешкото месо също да се запържи, а след това и нарязаните на четвъртинки домати. Подправяме с черен пипер и сол. Когато месото омекне, прибавяме чушките, нарязани на късчета, а 5 минути по-късно - гъбите.
Ориза сваряваме отделно. После го изсипваме в намаслена тавичка, наливаме 600 мл вряща подсолена вода и печем 15-20 минути в гореща фурна.
Половината от ориза слагаме в кръгла кексова форма с дупка в средата, върху него нареждаме ситно нарязаното бяло месо от пилето, покриваме с останалия ориз и заливаме с част от соса. Печем във фурната 15 минути.
Обръщаме върху голяма чиния за сервиране, в празнината в центъра слагамем останалите парчета от пилето. Заливаме с останалия сос и сервираме веднага.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...