Кулинарни рецепти » Пълнени пилета с нежни треви

 Пълнени пилета с нежни треви

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 пилета
• 250 г дробчета
• 2 главички лук
• 2 моркова
• 2-3 гъби
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна бахар
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2-3 с.л. краве масло
• магданоз, копър
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Накълцваме дробчетата на ситно и ги изпържваме в част от маслото. Наръсваме ги с наситнените ароматни треви и подправяме със сол и черен пипер. С тази плънка напълваме пилетата и зашиваме отворите. Отгоре ги натъркваме със сол, намазваме ги с част от маслото и печем на грил.

Запържваме в останалото масло наситнените лук, моркови и гъби. Наръсваме с брашно и заливаме с малко бульон и вино. Прибавяме дафиновия лист, бахара и черен пипер на зърна. Варим соса 15 мин, прецеждаме и заливаме с него пилетата, които сме нарязали на порции.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало