Кулинарни рецепти » Пикантно доматено рагу

 Пикантно доматено рагу

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г бяло пилешко месо
• 40 г краве масло
• 2 глави лук
• 125 мл бяло вино
• 100 мл месен бульон
• 500 г домати
• 20 г кедрови ядки
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• розмарин, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на тънки резени и го изпържваме в сгорещеното масло. Изваждаме месото от тигана.

Нарязваме лука на ситно и го изпържваме в същата мазнина. Прибавяме бульона, бялото вино и малко розмарин. Варим 15 минути на умерен огън. Измиваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки.

В огнеупорен намаслен съд за печене нареждаме на пластове месото и доматите. Отгоре заливаме с лучената смес, от която сме отстранили розмарина. Поръсваме със сол и черен пипер. Печем 25 минути във фурна, сгорещена до 200 градуса.

В тефлонов съд без мазнина запържваме за 2-3 минути кедровите ядки. Поръсваме готовото ястие с ядките и магданоза.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало