Кулинарни рецепти » Пиле с трахана

 Пиле с трахана

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 1 зелена пиперка
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

За траханата:

• 200 г брашно
• 2 яйца
• 2-3 с.л. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто за траханата от прясятото два пъти и посолено брашно, разбитите яйца и леко затопленото мляко. Оставяме тестото да престои 30 мин, след това го настъргваме на едро ренде и оставяме върху платно да съхне.

Нарязваме пилето на парчета, слагаме го в тенджера и заливаме с 2-3 ч.ч. вряща вода. Посоляваме и задушаваме на слаб огън до омекване на месото.

Задушаваме в част от маслото ситно нарязаните пиперка и лук. Посоляваме и сипваме соса, в който сме задушавали пилето. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, прибавяме траханата и продължаваме да задушаваме, докато омекне.

Изсипваме траханата в намаслена тавичка заливаме с останалото масло, в което сме позапържили червения пипер, и отгоре нареждаме пилешките порции. Запичаме ястието в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало