Кулинарни рецепти » Пиле с трахана

 Пиле с трахана

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 1 зелена пиперка
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

За траханата:

• 200 г брашно
• 2 яйца
• 2-3 с.л. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто за траханата от прясятото два пъти и посолено брашно, разбитите яйца и леко затопленото мляко. Оставяме тестото да престои 30 мин, след това го настъргваме на едро ренде и оставяме върху платно да съхне.

Нарязваме пилето на парчета, слагаме го в тенджера и заливаме с 2-3 ч.ч. вряща вода. Посоляваме и задушаваме на слаб огън до омекване на месото.

Задушаваме в част от маслото ситно нарязаните пиперка и лук. Посоляваме и сипваме соса, в който сме задушавали пилето. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, прибавяме траханата и продължаваме да задушаваме, докато омекне.

Изсипваме траханата в намаслена тавичка заливаме с останалото масло, в което сме позапържили червения пипер, и отгоре нареждаме пилешките порции. Запичаме ястието в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало