Продукти: (за 5 порции)
• 1 кисела зелка
• 4-5 стръка праз
• 1-2 люти чушлета
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 2 препълнени с.л. брашно
• 1-2 к.ч. зелев сок
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката на ивици и я запържваме в олиото. Прибавяме почистения и ситно нарязан праз и лютите чушлета.
Когато празът поомекне, заливаме с равни количества зелев сок и вода и варим, докато ястието остане на мазнина.
Десетина минути преди да отстраним от огъня сгъстяваме с леко препеченото брашно. Преди поднасяне поръсваме обилно с черен пипер.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...