Продукти:
• 250 г леща
• 400 мл зеленчуков бульон
• 1 ч.л. доматено пюре
• 80 г смлени лешници
• 1 яйце
• 1 ч.л. стрита мащерка
• 2 стръка зелен лук
• 1 червена чушка
• 3 с.л. олио
• 200 г гъсто кисело мляко
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата със зеленчуковия бульон и варим 40 минути. После я пасираме с миксер.
Прибавяме доматеното пюре, лешниците, яйцето, мащерката, сол и смлян бял пипер на вкус. Оформяме топчета, колкото орех и ги изпържваме от всички страни за 10 минути, докато хванат хрупкава коричка. Нарязваме лука на колелца, а чушката на парченца.
Разбиваме киселото мляко с малко минерална вода и прибавяме лука и чушката. Подправяме със сол и пипер и разбъркваме. Заливаме лещените топчета с готовия сос.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...