Продукти: (за 4 порции)
• 300 г гъби
• 1 малка глава целина
• 1-2 моркова
• 1 глава лук
• 1 кисела краставичка
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите, морковите и целината в подсолена вода.
Нарязваме гъбите на кубчета и ги запържваме в мазнината. Прибавяме последователно и запържваме ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Разреждаме запръжката с прецедената отвара от гъбите и варим на умерен огън.
Щом сместа заври, прибавяме нарязаните на кубчета кисела краставичка, целина и морков. Слагаме захарта, посолявамеи варим още 15-20 мин на тих огън.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...