Кулинарни рецепти » Пролетно ястие

 Пролетно ястие

Продукти: (за 4 порции)

• 2 връзки киселец
• 2 връзки лапад
• 1пакетче краве масло
• половин кофичка кисело мляко
• 3 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1 връзка магданоз
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно киселеца и лапада. Слагаме ги в тенджера, посоляваме и прибавяме маслото, млякото и брашното, което сме размили в 1 ч.ч. вода. Разбъркваме добре и слагаме на огъня, като продължаваме да бъркаме.

Малко преди да свалим от огъня, прибавяме разбитото яйце и ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало