Продукти:
• 4 домата
• 250 г леща
• 2 картофа
• 2 зелени чушки
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• 2 ч. л. смлян джинджифил
• 1/2 ч. л. къри
• 1/2 ч. л. смлян кимион
• 1/2 ч. л. смляна куркума
• сол
Начин на приготвяне:
В тенджера наливаме вода, слагаме половината джинджифил, солта, кимиона и куркумата. След като заври, прибавяме лещата и оставяме да поври 15 минути. Сипваме нарязаните на кубчета картофи и оставяме да ври до готовност. Ако е нужно, добавяме вода.
Отделно загряваме олиото в тиган и запържваме нарязаните на ситно лук и чушки до златисто. Добавяме кърито, останалия джинджифил и обелените и нарязани на кубчета домати. Разбъркваме и оставяме на котлона за няколко минути преди да смесим с лещата.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...