Кулинарни рецепти » Крамолинска манджа

 Крамолинска манджа

Продукти: (за 4 порции)

• 4 яйца, 4 печени чушки
• 4 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г сирене
• 1 л вода
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме в тенджерата олиото и маслото и запържваме червения пипер. Наливаме водата и изчакваме да заври.

Разбиваме яйцата с брашното и при непрекъснато бъркане ги сипваме във врящата вода. Изчакваме ястието да се сгъсти, прибавяме нарязаните на ивички чушки и посоляваме на вкус. Варим още малко и отстраняваме от огъня.

Разпределяме по чиниите за сервиране и поръсваме с натрошено сирене и ситно нарязан магданоз.

Автор: Мария Попова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало