Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз и кайсии

 Зрял фасул с ориз и кайсии

Продукти:

• 400 г сварен червен фасул
• 300 г кафяв ориз
• 100 г зелен фасул
• 1глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 стръка целина (без листа)
• 250 г пресни гъби
• 50 г сушени кайсии
• 100 г кашу
• 1 л зеленчуков бульон
• 4 с.л. зехтин, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината зехтин. След 3-4 мин сипваме ориза и счукания чесън и разбъркваме. Наливаме горещия бульон, захлупваме и варим 30 мин, докато оризът омекне и поеме течността.

Отделно загряваме останалата мазнина и последователно пускаме в нея нарязаната целина, нарязания зелен боб, нарязаните гъби и ядките. Запържваме, като периодично разбъркваме. След 3-4 мин добавяме сварения и отцеден фасул, задушения ориз и ситно нарязаните кайсии.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус, готвим още 3-4 мин и отстраняваме от огъня. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало