Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки “Сиврия”
• 600-700 г домати
• 5-6 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките от дръжките и семенниците и ги разрязваме по дължина на две.
В олиото и малко вода задушаваме нарязания на филийки лук, след което посоляваме и поръсваме с червения пипер. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и пущаме нарязаните пиперки заедно с доматите, нарязани на резенчета.
Варим ястието на умерен огън. Щом отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...