Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 500 г домати
• 1 голяма глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. с връх червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките на кръгчета, а доматите - на четвъртинки. Лука нарязваме на филийки и го запържваме в сгорещената мазнина.
Щом стане златист, прибавяме пиперките и също леко ги запържваме. Поръсваме с червен и черен пипер, посоляваме и разбъркваме.
Прибавяме доматите и готвим до пълното омекване на продуктите. По желание малко преди да свалим от огъня можем да прибавим нарязана на кръгчета наденица или леко запържен ориз.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...