Продукти:
• 1 кг агнешко месо
• 2 глави лук
• 200 г олио
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. булгур
• 2-3 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Месото нарязваме на порции и овалваме в предварително смесените брашно и червен пипер, поръсваме с черен пипер и сол на вкус.
Лука нарязваме на дребно и запържваме в олиото. След това изпържваме ориза и булгура, посоляваме, поръсваме с чубрица и разреждаме с гореща вода.
Изсипваме в тавичка и нареждаме месото върху ориза и булгура. Печем в силна фурна до готовност. Сервираме ястието поръсено с джоджен.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...