Кулинарни рецепти » Варненски тюрлю-гювеч

 Варненски тюрлю-гювеч

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешко месо с бъбреците
• 1 пакетче краве масло
• 50 г бамя
• 300 г зелени чушки
• 300 г зелени домати
• 150 г патладжан
• 200 г червени домати
• 1 глава лук
• 1 чепка ягорида
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме месо от гърдите или гърба заедно с бъбреците, измиваме го и го нарязваме на парчета. Изваждаме бъбречната лой и я нарязваме на дребно.

Слагаме месото и лойта в тенджера заедно със ситно нарязания лук, солта, червения и черния пипер и част от маслото. Задушаваме на умерен огън, докато остане на мазнина. Прибавяме останалата част от маслото и пържим до порозовяване на месото.

Пресипваме в пръстен съд и прибавяме ягоридата и нарязаните на дребно зеленчуци, като червените домати сме ги обелили, преди да ги нарежем. Печем гювеча, докато остане на мазнина, като внимаваме да не е нито много сух, нито с много сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало