Кулинарни рецепти » Драмска яхния

 Драмска яхния

Продукти:

• 1,5 кг телешко месо
• 1 пакетче краве масло
• 1 кг едър арпаджик
• 1 глава лук
• 50 г брашно
• 2 глави чесън
• 150 мл бульон
• 100 мл червено вино
• 100 г бекон
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 зърна бахар
• 15-20 зърна черен пипер
• 1-2 дафинови листа
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязаното на дребни кубчета месо запържваме заедно със ситно нарязаната глава лук, брашното, червения пипер, дафиновите листа, бахара и черния пипер.

Щом продуктите поомекнат, прехвърляме сместа в глинен гювеч. Заливаме с виното и бульона. Арпаджика почистваме и задушаваме леко с масло, след което го прибавяме към месото заедно с изчистения чесън. Прибавяме бекона, нарязан на ивички.

Сосът трябва да покрие месото и лука. При нужда добавяме още бульон. Захлупваме гювеча и замазваме капака му с тесто. Поставяме го в умерено загрята фурна и задушаваме 2-3 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало