Продукти: (за 5 порции)
• 200 г сух хляб
• 250 г кайма /смес/
• 10 домата
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• 50 г кашкавал
• 1-2 с.л. наситнен магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на дребни кубчета и го запичаме. Изрязваме капачета на доматите, издълбаваме вътрешността и леко ги посоляваме.
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото и малко вода.Щом омекне прибавяме каймата. Задушаваме като разбъркваме, докато месото стане дребнозърнеста маса. Прибавяме половината от вътрешността на доматите, нарязана на дребно, запечения и натрошен хляб, повече от половината от магданоза, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним доматите с така приготвената смес.
В намаслена тавичка изсипваме останалата вътрешност на доматите. Отгоре нареждаме пълнените домати с отворите нагоре, като върху всеки слагаме малко парче масло. Наливаме 1ч.ч. вода. Печем около 40 мин в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната, върху всеки домат слагаме тънко парче кашкавал.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...