Кулинарни рецепти » Котлети с фъстъци

 Котлети с фъстъци

Продукти:

• 2 кг свински котлети (цяло парче)
• 5 стръка праз лук
• 100 г пушена сланина
• 100 г обелени печени фъстъци
• половин връзка магданоз
• 5 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го подсушаваме. Измиваме почистения праз и го нарязваме на парченца. Измиваме магданоза и го оставяме да изсъхне. Натрошваме фъстъците на едро.

С остър нож надупчваме месото на много места. Във всеки разрез боцваме по малки парченца сланина и посоляваме.

Слагаме месото в огнеупорен съд и го заливаме със сгорещено олио. Захлупваме и печем 20 мин в загрята до 220 градуса фурна. Намаляваме градусите до 200 и без да отхлупваме, печем още 30 минути.

Изваждаме ястието от фурната и го поръсваме с фъстъците и магданоза, нарязан ситно. Около месото нареждаме праза, посоляваме, заливаме с 1 кафена чаша топла вода и връщаме ястието във фурната да се допече и позлати.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало