Кулинарни рецепти » Свинско по белишки

 Свинско по белишки

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г обезкостено свинско месо
• 5 с.л. свинска мас /или олио/
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 средно голяма кисела зелка
• 1 глава лук
• 1 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на малки хапки и го задушаваме в 2 с.л. свинска мас и 1 ч.ч. топла вода. Изваждаме го, когато поомекне и го държим на топло.

В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Поръсваме червения пипер, наливаме 1 к.ч. гореща вода, връщаме месото, леко посоляваме, похлупваме и варим на умерен огън.

Нарязваме зелето на ивички, слагаме го в тавата и го заливаме с останалата разтопена мас. Задушаваме в умерена фурна, докато омекне.

След това прибавяме задушеното месо заедно с лука. Печем, докато ястието хване коричка отгоре. Преди паднасяне поръсваме с черния пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало