Кулинарни рецепти » Пълнени червени камби

 Пълнени червени камби

Продукти:

• 6 средно големи камби
• 3 с.л. зехтин
• 350 г кайма
• 2 глави лук
• 3 скилидки чесън
• 1 ч.л. кимион
• 2 домата
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 и 1/2 ч.ч. доматен сок
• 1 с.л. наситнен копър
• 150 г галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите от дръжките и семките, потапяме ги във вряща вода за 3 минути и ги изцеждаме. Намазняваме подходяща тавичка и нареждаме камбите.

Запържваме наситнения лук в мазнина, слагаме каймата и подправяме с чесън и кимион. Настъргваме доматите, добавяме бульона, 1/2 ч.ч.доматен сок, сол и черен пипер. Оставяме сместа да заври и махаме от котлона. Прибавяме копъра и галетата.

Напълваме камбите и сипваме около тях останалия доматен сок и вода. Печем до готовност в умерено загрята фурна. Сервираме камбите, поляти с доматения сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало