Продукти:
• 6 средно големи камби
• 3 с.л. зехтин
• 350 г кайма
• 2 глави лук
• 3 скилидки чесън
• 1 ч.л. кимион
• 2 домата
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 и 1/2 ч.ч. доматен сок
• 1 с.л. наситнен копър
• 150 г галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от дръжките и семките, потапяме ги във вряща вода за 3 минути и ги изцеждаме. Намазняваме подходяща тавичка и нареждаме камбите.
Запържваме наситнения лук в мазнина, слагаме каймата и подправяме с чесън и кимион. Настъргваме доматите, добавяме бульона, 1/2 ч.ч.доматен сок, сол и черен пипер. Оставяме сместа да заври и махаме от котлона. Прибавяме копъра и галетата.
Напълваме камбите и сипваме около тях останалия доматен сок и вода. Печем до готовност в умерено загрята фурна. Сервираме камбите, поляти с доматения сок.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...