Кулинарни рецепти » Мусака с картофено пюре

 Мусака с картофено пюре

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г кайма /смес/
• 1 кг картофи
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. бульон
• 30 г краве масло
• черен пипер, мащерка, сол

Начин на приготвяне:

В мазнината и малко бульон задушаваме ситно нарязания лук. Прибавяме каймата и продължаваме да задушаваме, докато водата се изпари. Посоляваме, поръсваме подправките и заливаме с горещия бульон /или с гореща вода/. Варим петнадесетина минути на умерен огън в захлупен съд.

Приготвяме пюре от сварените картофи и млякото. Разстиламе половината пюре на дъното на намаслена тавичка, насипваме върху него каймата, а отгоре покриваме с останалото картофено пюре. Слагаме тук там парченца масло и запичаме мусаката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало