Кулинарни рецепти » Торта Принцеса

 Торта Принцеса

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 8 яйца
• 250 г шоколад
• 100 г брашно
• 1 ч.ч. смлени бадеми
• 250 мл вода

За глазурата:

• 125 г шоколад
• 2 с.л. сметана

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре маслото и при непрекъснато бъркане прибавяме захарта брашното и половината бадеми. Продължаваме да бъркаме и прибавяме един по един жълтъците и шоколада, разтопен с малко вода. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намаслена тавичка, чието дъно сме покрили с хартия за печене. Печем блата в умерено загрята фурна, като внимаваме да остане мек в центъра. Изваждаме го от тавата, след като изстине, и отстраняваме хартията.

На водна баня разтопяваме шоколада за глазурата, като добавяме и малко вода. Отстраняваме съда от огъня и сипваме сметаната. С така приготвения крем намазваме тортата отстрани и отгоре. Накрая поръсваме с отделените бадеми.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало