Продукти за 4 порции:
• 2-3 стръка праз
• 3 домата
• 1 к.ч. олио
• 150 г сирене
• 2 яйца
• 40 г краве масло
• 1 люто чушле
• сол
Начин на приготвяне:
В пръстен гювеч сипваме олиото и нарязания на кръгчета праз. Задушаваме в умерена фурна, докато празът поомекне.
Добавяме обелените и настъргани домати, натрошеното сирене и лютото чушле. Посоляваме, ако сиренето не е много солено и заливаме с разбитите яйца и разтопеното масло.
Запичаме във фурната, докато ястието се позачерви.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...